Den klimavenlige menu kommer til at bestå af traditionelle danske retter med årstidens råvarer.
- Vi har fx skiftet retten "Bøf i løgsauce med ovnkartofler og karotter" ud med "Stegt kylling med skysauce og rodfrugtgratin". Det har vi gjort, fordi kylling er mere klimavenlig end oksekød og fordi rodfrugter er i sæson netop nu, fortæller Birgitte Lund, der er køkkenchef ved OUHs Hospitalskøkken.
Udover maden til patienterne på afdelingerne er maden til patienthotellet, personalekantinen og cafeteriet også blevet kigget efter med klimabriller.
- Vi serverer fx "Krebinetter med timiansky og rødbeder og pastinakker i persilleyoghurt". Her har vi af hensyn til klimaet reduceret mængden af kød med brødrasp. Og så er rødbeder og pastinakker i sæson i efteråret, fortæller Brynjar Konradsson, der er leder af personalekantinen og cafeteriet ved OUH.
Bag den klimavenlige maduge står Odense Bæredygtighedsråd, der i en konkurrence har opfordret de odenseanske kantiner til at dække op med klimavenlig mad.