I det fynske folks tjeneste

Klinik skal forkorte ventetid på høreapparater

Ny høreklinik i Region Syddanmark skal forkorte ventetiden på høreapparater.

Lidt over 5400 syddanske borgere venter på at komme i høreapparatbehandling. Odense Universitetshospital og Sygehus Lillebælt har aktuelt mere end et års ventetid på høreapparatbehandling.

Det skal ændres, mener regionsrådet i Region Syddanmark.

Regionsrådet har derfor afsat 9,5 millioner kroner til en ny regional høreklinik på Sønderborg Sygehus, som slår dørene op i løbet af foråret. Klinikken skal fungere som aflastning for regionens sygehuse.

Det nye tilbud er i første omgang rettet mod patienter, som har stået på venteliste i mere end et år eller nyhenviste patienter, der har udsigt til en ventetid på mere end 12 måneder på deres lokale sygehus, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

- Selvom vi de seneste tre år har været den region, som har udleveret flest høreapparater i offentligt regi, er et tilbud om behandling mere end ét år ud i fremtiden ikke et reelt tilbud. Med den regionale høreklinik styrker vi høreapparatsbehandlingen og arbejder os et skridt nærmere vores målsætning om, at man som borger i Region Syddanmark får mulighed for at få udleveret et høreapparat inden for tre måneder, siger Poul Erik Svendsen (S), formand for Sundhedsudvalget i Region Syddanmark.

Patienter fra OUH og Sygehus Lillebælt, som vælger at tage til høreapparatbehandling i Sønderjylland, skal selv betale transporten.

Den regionale høreklinik er et resultat af budgetaftalen i 2017 for Region Syddanmark, som Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, De Konservative, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre stod bag. Liberal Alliance stemte imod forslaget, mens Alternativet undlod at stemme.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.