Klinte Strand: Vi vil også have vådområde droppet

En underskriftsindsamling blev endestationen for et vådområde ved Fjordmarken. Nu forsøger borgere at opnå det samme for planlagt vådområde ved Klinte Strand.

En underskriftsindsamling mod et vådområde ved Klinte Strand lander nu på borgmesterens bord.

Beboere og landmænd med jord i området har henover weekenden udarbejdet en fælles protesterklæring i håbet om, at få kommunen til at droppe ønsket om at lade et 170 hektar stort område her oversvømme.

Kjeld Sørensen og Kim Jensen ejer begge arealer i projektområdet. Ingen af dem ønsker at afgive jord til et muligt nyt vådområde i Klinte Strand.

- Det er fuldstændig horribelt, at man lukker vand ind på nogle arealer af så god jord. Man har så meget dårlig jord i Danmark, så kunne man vel bruge noget af det, siger Kjeld Sørensen, der ejer 6 hektar landbrugsjord, som kommunen vil bruge til vådområde.

quote Det er fuldstændig horribelt, at man lukker vand ind på nogle arealer af så god jord.

Kjeld Sørensen, Klinte Strand.

Anden gang lodsejerne forsøger at trænge i gennem til Nordfyns Kommune

Det er ikke første gang, der er protester mod kommunens vådområdeplaner. Allerede i slutningen af maj måned henvendte lodsejere sig til Nordfyns Kommune med deres modstand.

De gjorde det i en e-mail til kommunen klart, at de ikke var interesserede i, at der blev arbejdet videre med projektet.

Trods gentagne løfter om, at al deltagelse i fremtidige vådområder vil være frivillig, afslog kommunen at efterkomme lodsejernes ønske.

Nordfyns Kommune valgte i begyndelsen af juni at ansøge Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning om penge til en forundersøgelse af projektet ved Klinte Strand.

- Vi har jo én gang forsøgt at fortælle kommunalbestyrelsen, at vi ikke er interesseret i det her, men det har de så åbenbart ikke forstået. Derfor synes jeg, det er et fint initiativ, at man nu går rundt og ser, hvor mange af lodsejerne, der egentlig er imod det her. Jeg tror, det er meget få, der er interesseret i at afhænde deres jord - specielt til de priser, som de spiller ud med, lyder det fra svineproducent, Kim Jensen. 

Kort over muligt nyt vådområde ved Klinte Strand.
Kort over muligt nyt vådområde ved Klinte Strand.
Foto: Nordfyns Kommune

Tilbagetrækning af projekt ved Fjordmarken gav blod på tanden

Underskriftsindsamlingen kommer i kølvandet på en lignende protest fra lodsejere ved Fjordmarken.

Her lykkedes det for knapt to uger siden - med en tilsvarende underskriftsindsamling og efter måneders højlydte protester - at få borgmesteren til at love, at projektet ved Fjordmarken nu bliver trukket tilbage.

- Vi trækker det hele tilbage. Det giver ingen mening, når der er så stor modstand i området mod vådområdet, siger Nordfyns Borgmester, sagde Morten Andersen (V) til TV 2/FYN fredag den 11. november 2016.

Dermed håber lodsejerne ved Kinte Strand, at vejen nu er banet for, at Nordfyns Kommune også vil lytte til deres protester.

Oversigt

    Oversigt