I det fynske folks tjeneste

Kloakkortege på fynske motorvej: Slamsugere søger synlighed

00:29

Video: Andreas Jarvel

Det fynske kloakfirma FKS Slamson mangler medarbejdere. De arbejder under jorden, så folk ved reelt ikke, hvad de laver. Nu gør de sig meget synlige.

80 lastbiler. Op til tre kilometers kortegekørsel på tværs af Fyn fra Taulov i Jylland til Odense Congress Center. Og så en drone til at forevige det hele. 

Selvom FKS Slamson er et af landets største kloakvirksomheder, har de udfordringer, når det kommer til at skaffe arbejdskraft. Både på grund af det lidt beskidte omdømme, men også på grund af synligheden. 

- Det, vi kæmper med, er at gøre det her (arbejdet, red.) synligt. Vi kører med nogle røde biler, som man kan se i landskabet, men det, vi laver, er altid nede under jorden. Det er ikke nemt at gøre synligt, forklarer Vagn Knudsen, administrerende direktør og stifter af den fynske kloakgigant.

Efter planen kører den første lastbil fra Taulov klokken 8.30, og forventes at være fremme ved Odense Congress Center klokken 9.30. 

- Umiddelbart sprænger vi nok lidt ud fra mængden. Vi gør tingene, når vi gør det, og gør det lidt anderledes, end de fleste nok ville gøre det. Så må vi se, hvad det kan bringe, fortæller Vagn Knudsen.

Læs også Slamsuger: Det er meget mere end tis og lort

Fra klokken 11 inviterer kloakvirksomheden alle interesserede på besøg. Her kan man få et indblik i verdenen under overfladen, og se hvad lastbilerne og de ansatte i aktion. Og Vagn Knudsen håber det kan hjælpe på deres udfordring med manglende arbejdskraft.

- Vi håber, at vi kan tiltrække noget interesse og noget rigtig god arbejdskraft. 

FKS Slamson slutter dagen af med en aftenfest for medarbejderne.

Læs også Guld i kloakkerne: Følg FKS Slamson fra luften lørdag

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.