I det fynske folks tjeneste

Kloge børn fra Midtfyn får egen klasse

Kloge elever fra Midtfyn kan begynde i en særlig klogeklasse efter sommerferien. Fire folkeskoler opretter i fællesskab klassen Mind Class til højt højtbegavede elever.

Kloge elever fra Midtfyn kan begynde i en særlig klogeklasse efter sommerferien. Fire folkeskoler opretter i fællesskab Mind Class til højtbegavede elever.

Tilbuddet er til de elever, der hele tiden sidder med fingeren i vejret - med svar parat - men som keder sig, fordi undervisningen skal tilpasses alle. Til de elever skabes et ganske frivilligt tilbud på Tingagerskolen i Ringe. Det skriver Fyns Amts Avis mandag.

Klassen hedder Mind Class og kommer til at tilbyde undervisning to timer hver mandag.

- Det er frivillig undervisning, og det bliver ligesom at gå til spejder eller fodbold. Det er nyt for os, og vi skal drage en masse erfaringer og udvikle undervejs, siger Bjarne Nielsen, der er skoleleder på Tingagerskolen.

De skoler, der er gået sammen om tilbuddet, er udover Tingagerskolen, Espe Skole, Nordagerskolen, Tre Ege skolen og Ungdomsskolen.

Tilbuddet retter sig mod de elever, der anses for at være de fem procent mest begavede. Elever, der har nemt ved skolen, men måske har svært ved at være sociale og føler sig uden for.

- Det er vores håb, at de finder ud af, at det er fantastisk at være barn, når man er sammen med ligesindede og ser, der er andre som en selv, siger Bjarne Nielsen.

Eleverne får mulighed for at fordybe sig i et selvvalgt emne to timer om ugen.

Forsker Poul Nissen fra DPU glæder sig over, at et stigende antal skoler begynder at tage hånd om de klogeste elever, som før har været forsømt. Han har skrevet en evaluering af et lignende projekt i Odense.

- De var glade for at være sammen med ligesindede, hvor de ikke behøvede at skjule, hvor kloge de egentlig var. For de brugte meget energi på ikke at være for nørdede, når de var i deres egen klasse, siger Poul Nissen til Fyns Amts Avis.

Mind Class vil tiltrække særligt dygtige elever fra 2. til 10. klasse og begynder i uge 34.

Ved du noget? Så send os et tip