I det fynske folks tjeneste

Kloge skilte på E20 er forsinkede

Kloge skilte kunne måske have forhindret ulykker

For et år siden blev der sat intelligente skilte op langs den fynske motorvej, som skulle advare bilister om blandt andet uheld og kø - men de lader stadig vente på sig.

Skiltene skulle være taget i brug som en jule gave til de fynske bilister. Vel at mærke for et år siden.

- Vi startede det op inden sommerferien. Så gennemgår vi projektet, så færdiggør vi det, og så skal vi teste det. Vi skal være sikre på, at det fungerer ordentligt, og så efter testen kan vi driftssætte det. Der er usikkerhed i de her faser, men jeg forventer, at engang sidst på efteråret, så kan vi være klar med et system, sagde Finn Krenk, projektleder hos Vejdirektoratet til TV2/FYN d. 22. maj i år.

I dag oplyser vagthavende hos Vejdirektoratet, Finn Ruby, at der har været flere problemer med skiltene. De er blandt andet blevet påkørt, og bagefter fandt man ud af at skiltene hang for lavt, så det også skulle ændres.

Uheldene kunne måske være undgået

Hvorvidt uheldet kunne være undgået har Finn Ruby svært ved at spå om.

- Selvfølgelig har de en virkegrad, men jeg vil hellere vende det om. Mange siger, at de kørte galt, fordi det var tåget og bruger det som undskyldning. Men det er altså trafikantens egen skyld, fordi de ikke har kørt efter forholdene.

Skiltene er sat op ved afkørsel 53 og 57 i vestgående retning og ved afkørsel 57 i østgående. Finn Ruby fra Vejdirektoratet regner med at skiltene kan tages i brug i første kvartal 2008

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.