Klogekurser hitter

Nej tak til strand og sol. Ja tak til Pythagaros og tredjegradsligninger. Rekordmange unge har meldt sig til intensive turbokurser i matematik, fysik og kemi for at komme ind på drømmestudiet.

Helt vildt

- Det er helt vildt, lyder det fra Tietgenskolens uddannelseschef, Birger Brandt om antallet af ansøgere til skolens matematikhold. Antallet er nemlig fordoblet i forhold til sidste år.

Det samme gør sig gældende hos VUC og Odense Katedralskole.

- Vi har sved på panden, og det er ikke kun varmen, fortæller sekretær Gunhild Warming fra Odense Katedralskole, der lige har tastet ansøgning nummer 568 ind, da TV 2/FYN ringer. Det er 228 flere end sidste år.

Årsagen til, at næsten dobbelt så mange unge søger turbokurserne, er at universiteterne har strammet adgangskravene. Og så fordi gymnasieuddannelsen er blevet mere fleksibel.

- Når de unge skal vælge en pakke på gymnasiet, så vælger de ikke ud fra, at de måske skal læse til cand.oceon. Så mange ender på et forkert niveau, når de er færdige, fortæller Birger Brandt fra Tietgenskolen i Odense.

Mangel på lærere

På fem uger pløjer de unge sig igennem et års pensum, og kurset slutter med en eksamen, der kan åbne døren til drømmestudiet på universitetet.

Det er især matematik på b- og a-niveau og fysik og kemi-kurser, der er efterspurgt. På Odense Katedralskole har man oprettet så mange hold, at det på et tidspunkt kneb med at skaffe lærere til holdene.

- Det har været en kabale, men her på falderebet er det blevet løst, fortæller Gunhild Warming.

Oversigt

    Oversigt