Klokkespil i guld skal underholde forbipasserende

Tre millioner kroner har klokkespillet sammen med skiltene på Odeon kostet. Formand for Billedkunstrådet håber, det er pengene værd.

Forgyldt med 24 karat bladguld hænger det nye klokkespil på Odeons facade og sender en melodi ud i det odenseankse luftrum to gange om dagen. Samtidig kører roterende figurer i forskellige farver rundt om klokkerne til musikken. 

Kunstneren bag værket er Henrik Plenge. Mikkel Laris, som er formand for Odense Billedkunstråd, var med til at beslutte, at det netop var klokkespillet, der skulle sidde på Odeons facade.

- Vi synes, det havde en god balance mellem at fortælle noget om det, der var inde i huset, og så vise det uden på huset - Give noget identitet til stedet og gøre, at der var noget at komme herhen for, også selvom man ikke lige skal derind, siger han. 

Udsmykning for tre millioner

Det gyldne klokkespil med sine farvede figurer skiller sig ud fra resten af Odeons ellers kliniske udtryk, men Mikkel Laris mener, at det er en fin kontrast til resten af bygningen.

Der er da også en særlig mening med klokkespillets stil. Figurerne symboliserer de ting, man kan se i huset: Dans, poesi, teater, musik og film. 

Desuden er tanken, at klokkespillet skal kunne trække folk til og være en oplevelse i sig selv. 

- Jeg forestiller mig, at når man går en tur her midt på dagen, så vil børnene hen og kigge på det, fordi den er sjov, og når man kommer om aftenen, så bliver man her måske lige fem minutter ekstra for at se dem tage en tur der, fortæller Mikkel Laris. 

Der er brugt 24 karatguld på kunstværket, og sammen med skiltene har det kostet tre millioner kroner. Det er helt efterlovgivningen, at der er brugt en vis procentdel af budgettet på udsmykning. Mikkel Jaris håber, at den bliver alle pengene værd. 

- Vi har i hvert fald med udvælgelsen af den tænkt på, at det skulle være noget, som folk ville tag hen for at se. Så på den måde er der jo faktisk valuta for pengene, hvis folk rent faktisk gør det der. Sådan er det jo med offentlig udsmykning. Hvis de kan det, så virker det, siger han. 

Klokkespillet spiller hver dag klokken 12 og klokken 18. 

Oversigt

    Oversigt