Knust Agnete Damkjær: - Jeg så den ikke komme

De Radikales Agnete Damkjær var mildest talt ulykkelig efter valgresultatet tirsdag aften. Hun og partiet mistede deres ene mandat i byrådet.

Der var både tårer, triste miner og trøstende krammere, da det endelige resultat fra kommunalvalget i Middelfart Kommune blev kendt onsdag morgen. 

Agnete Damkjær fra Radikale Venstre var én af dem, der var mest berørt af situationen.

Allerede tirsdag aften, da det stod klart, at hun højst sandsynligt var færdig i byrådet, hvor Radikale Venstre havde mistet sit eneste mandat, var hun ulykkelig.

Og onsdag er det stadig en meget berørt Agnete Damkjær, der taler med TV 2/Fyn.

- Jeg er meget skuffet over det, og jeg er meget ked af det. Og jeg havde ikke set det komme, siger hun. 

quote Jeg er meget skuffet over det, og jeg er meget ked af det. Og jeg havde ikke set det komme

Agnete Damkjær, De Radikale, Middelfart

Agnete Damkjær, der dermed også mister sin post som formand for Miljø- og Energiudvalget, fik 311 personlige stemmer. Det er 100 færre end til seneste kommunalvalg i 2013. 

- Det er jeg selvfølgelig frygtelig ærgerlig over. For jeg synes, at jeg har ført en god valgkamp og har været rundt i hele kommunen, siger hun og fortsætter:

- Jeg synes også, at jeg har skabt nogle resultater igennem de seneste otte år, som jeg er rigtig stolt af.

Agnete Damkjær mener, at hendes egen og partiets tilbagegang skyldes en kombination af to ting. Blandt andet er Socialdemokratiets fantastiske valg, nok én af grundene. 

- Og så skyldes det også, at Alternativet har været opstillet. De har også trukket nogle af mine stemmer - og Radikale Venstres stemmer. Så det er en kombination af flere ting. Samlet set må jeg bare konstatere, at vælgerne har talt, og der skulle ikke være plads til mig i den her omgang, siger Agnete Damkjær. 

Hun har blandt andet været med til, at beslutte, at Middelfart Kommune skulle købe Staurby Skov. Og det projekt slipper hun ikke sådan lige af syne. 

- Du kan fileme tro, at jeg holder øje med, at de gør det ordentligt. 

Tronfølger bliver stemmesluger

Bykongen Steen Dahlstrøm slugte ikke i nærheden af de antal stemmer, som han gjorde ved seneste valg. Han fik kun 451 stemmer til valget tirsdag. Men han stod heller ikke længere øverst på Socialdemokratiets stemmeseddel i Middelfart, som han ellers har gjort i 31 år. 

Partiet går alligevel frem ved dagens kommunalvalg. 

Socialdemokratiet får i alt 48,5 procent af stemmerne, og dermed kan Steen Dahlstrøms arvtager, Johannes Lundsfryd, se frem til fire år mere som borgmester. Partiet går 6,4 procentpoint frem i forhold til valget for fire år siden. 

Faktisk blev tronfølgeren den nye helt store stemmesluger i Middelfart. Han fik hele 5.333 stemmer. 

Venstre i Middelfart går derimod et procentpoint tilbage og får i alt 22,5 procent af stemmerne. Partiet beholder dog sine seks mandater i byrådet. 

Hvordan fordelingen kommer til at se ud i Middelfart Kommune er stadig uvidst, men Johannes Lundsfryd fortalte tirsdag aften, at han vil gå efter et bredt samarbejde i byrådet. 

 

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt