Kogepåbud på Helnæs ophæves delvist

Kogepåbuddet på Helnæs ved Assens ophæves nu delvist.

Vandet på Helnæs er fri for E-coli bakterier. Det viser de seneste to vandprøver.

Prøverne er taget med et par dages mellemrum rundt om på Helnæs.

Resultatet betyder, at kogepåbuddet kan ophæves de fleste steder på øen.

- Vi har i samråd med embedslægen for en sikkerheds skyld valgt, at vi fastholder kogepåbuddet på hele Helnæs Byvej, Hegningen, Elmebjergvej og Kovej, mens resten af borgerne på Helnæs nu må drikke vandet direkte fra hanerne, oplyser miljø- og naturchef Annette Bæk fra Assens Kommune.

Det delvist ophævede kogepåbud betyder, at også Helnæs Kro, campingpladsen og sommerhusene nu kan tappe vandet direkte fra hanerne og drikke det.

Brud på vandledning

Kogepåbuddet fastholdes enkelte steder, fordi der har været et brud på en vandledning den 11. juni.

- Bruddet er desværre sket, efter at Helnæs Vandværk har taget de seneste vandprøver. Det er derfor embedslægens vurdering, at vandkvaliteten hos forbrugere, som forsynes med vand på denne strækning, skal undersøges en ekstra gang. På den baggrund tager vi nu en række nye prøver, der er koncentreret omkring bruddet, siger Annette Bæk.

Resultatet af prøverne forventes først på mandag. Kogepåbuddet skal derfor indtil videre opretholdes weekenden over for de berørte husstande.

Helnæs Vandværk er lige nu i gang med at dele løbesedler ud til alle husstande for at informere om, hvor kogepåbuddet fastholdes, og hvor det er ophævet.

Oversigt

    Oversigt