Kok Amok på Sydfyn

Foreningen, Smagen af Fyn, og Trente Mølle Naturskole er gået sammen om at arrangere en helt ny sommerskole for skolebørn. En uge med fokus på mad og natur.

Gennem lege og konkurrencer skal børnene lære om mad og smag.

Derudover skal de følge produktionen fra jord til bord ved at besøge lokale producenter, købe deres varer og være med til at lave lækre retter med dem.

De skal til Dyreborg Strand for at stryge rejer, fange krabber og samle bær, som de bagefter gør til en øhavsmenu sammen med Mikael Hansen, chefkok på Restaurant Kvægtorvet i Odense.

Kim Gubi Lundvaldt fra Steensgaard Herregårdspension kommer og laver "Smag på Fyn" restaurant sammen med børnene, hvor forældre og pårørende er gæster.

Til fremme af den gode smag

Formålet med sommerskolen er at påvirke børnenes gastronomiske dannelse og få deres øjne op for alle de gode råvarer, der produceres lige om hjørnet på Fyn.

- Det handler ikke så meget om at prædike sundhed og fedtforskrækkelse, men mere om at give børnene en sanselig oplevelse, siger Anne Mette de Visser, Smagen af Fyn.

Det handler også om at vise børnene, at der er forskel på mad lavet med begejstring og omhu og en tilfældig færdigret fra supermarkedet

Sommerskolen retter sig mod børn i 4. til 6. klasse og finder sted på Trente Mølle i Broby i dagene mandag 4. august til fredag 8. august. Omkring 20 børn er tilmeldt, så der er enkelte pladser ledige, oplyser Anne Mette de Visser fra Smagen af Fyn.

Oversigt

    Oversigt