I det fynske folks tjeneste

Kokke dyster på torsk og østers

Claus Jørgensen fra Restaurant Lieffroy i Nyborg er en af de tyve danske kokke, for hvem det ikke er nok bare at være god til at lave mad.

Kampen er i gang om at vinde den prestigefyldte titel Årets Kok. Søndag var der semifinale på Kold College i Odense.

Claus Jørgensen fra Restaurant Lieffroy i Nyborg er en af de tyve danske kokke, for hvem det ikke er nok - bare at være god til at lave mad. Claus Jørgensen kom i lære for 10 år siden - i dag er han 29 år og har været med i konkurrencen et par gange før.

På forhånd vidste Claus Jørgensen intet om dagens opgave, men fik en kurv udleveret med torsk og østers. Og så var der ellers to timer til retten skulle stå færdig.

Blandt de 20 deltagere ved dagens semifinale vil de 10 bedste blive udtaget som finalister til Årets Kok, der foregår den 16. marts 2014 i Messecenter Herning.

Claus Jørgensen i finalen

Og sidst på eftermiddagen stod det klar, at Claus Jørgensen fra Restaurant Lieffroy i Nyborg fortsætter i finalen.

Her er de ti finalister:

  • Claus Jørgensen - Restaurant Lieffroy
  • David Andersen - Nimb - Terasse
  • Dennis Juhl Jensen - Nordisk Spisehus
  • Kristina Korsgaard Wolf - Garanium
  • Lasse Starup Petersen - Brøggeriet Sønderborg
  • Mark Vinther - Geist
  • Mikkel Laursen - Restaurant Martino
  • Morten Falk - Kadeau
  • Nicolas Min Jørgensen - Norsminde Kro
  • Rasmus Kofoed Sørensen - Radisson Blu Scandinavia Hotel

Ved du noget? Så send os et tip