Kold-krigs forskning på Langelandsfortet

SDU og Langelandsfortet vil i fællesskab styrke formidling og forskning i den kolde krig.

Center for Koldkrigsstudier ved Syddansk Universitet og Langelands Museum har indgået et samarbejde om udviklingen af Koldkrigs-udstillingen ved Langelandsfortet.

Samarbejdet skal styrke formidlingen og udforskningen af den kolde krig. Og udvikle Langelandsfortet som en national og international udkigspost til historien.

- Vi har i vores forskning lagt vægt på forholdet til vores nabolande i Østersøen, og hvilke interesser de har haft i at udspionere og infiltrere Danmark. Langelandsfortet er en væsentlig del af den historie, og derfor har et samarbejde store perspektiver for udforskning og formidlingen af vores nærmeste fortid, siger lektor Erik Kulavig, der er leder af Center for Koldkrigsstudier på SDU.

Langelandsfortet blev opført i 1952 og var i årtier en vigtig brik i forsvaret af Danmark mod en invasion fra Warszawapagtlandene. Fortet ligger ved indsejlingen til Storebælt og kunne derfor overvåge trafikken ud og ind af Østersøen.

Det danske forsvar lukkede fortet i 1990'erne, da den kolde krig var slut. I 1997 genåbnede det som et museum, der fortæller historien om Danmark under den Kolde Krig.

Oversigt

    Oversigt