Kold-krigs museum klar til folket

Efter år med frivilligt arbejde står Odense Bunkermuseum nu klar for publikum. Hårdt, intenst arbejde, men det hele værd, siger bagmændene.

2706 Bunker 2

Den store beton-bunker var egentlig beskyttelsesrum for byrådet og prominente personer i Odense under den kolde krig.

Men efter at have stået tom i mange år efter jerntæppets fald var Beredskabsstyrelsen som ejere tæt på at sælge bygningerne til server-rum.

- Vi havde været nede og besøge det - og så hørte vi det måske skulle lukkes helt. Men det er et stykke Danmarkshistorie, så det kunne vi ikke leve med, fortæller Camilla Freisleben, der er formand for det nye museum.

Museet holder åbent alle weekender - og håber naturligvis på mange besøgende. For under jorden gemmer der sig et vigtigt budskab:

- Livet går så stærkt, vi glemmer at den kolde krig er for bare 20 år siden. Vi skal huske at sætte pris på den frihed, vi har i dag, mener bunker-formanden.

Hårdt arbejde - men det hele værd

Skimmelsvamp, fugt og en kæmpe renovering har gjort, at den lille gruppe af frivillige bag projektet har brugt hundredevis af timer. Dag efter dag fra morgen til aften. Men det har været det hele værd.

- Min mand har lige ligestillet det med vores bryllupsdag - jeg blev lidt chokeret, men jeg vil faktisk give ham ret. Det er lidt den samme følelse man står med i maven, smiler Camilla Freisleben.

Oversigt

    Oversigt