Koldere vejr kan give hvid jul - bare ikke på Fyn

Hvis de seneste prognoser holder stik, vil flere dele af Danmark i år muligvis få hvid jul - men ikke Fyn.

Der er stadig langt til den landsdækkende hvide jul - men hvis de seneste prognoser får ret, så vil der være nogle, som kan holde jul, mens sneen enten daler eller ligger udenfor.

Med syv dage til juleaften, så er tendensen ved at være helt klar. Koldere vejr når Danmark i dagene op til jul - og der vil frem til den 24. december være mulighed for, at nedbøren kan falde som sne. 

Sådan skriver TV 2 Vejret. Desværre, for dem der har de ønsker, skriver de også, at hvis sneen kommer, så rammer den formentlig ikke Fyn.

Sneen ser ud til at gå udenom Fyn.
Sneen ser ud til at gå udenom Fyn.
Foto: TV 2 VEJRET

- Prognoserne har regulært snevejr den 22. december - og igen stedvis den 24. december. Her forventes der sågar at ligge et par centimeter sne enkelte steder i landet, skriver meteorolog Anders Brandt på vejret.tv2.dk.

Hvidjulsbarometeret

Lørdag er der nøjagtig en uge til juleaftens, og hos TV 2 Vejret følger de naturligvis med stor interesse med i vejrudviklingen frem til juleaften.

- De seneste par dage har prognoser vist at der i dagene op til juleaften har kunnet falde sne, som i op mod 40 procent af landsdelene ville blive liggende frem til midt på juleaftensdag, og dermed sikre dele af landet en lokal hvid jul - noget vi i gennemsnit oplever hvert tredje år, skriver TV 2 Vejret.

Lørdag formiddag er prognoserne dog ikke i samme julestemning, og selvom der kan falde en del nedbør natten til lillejuleaftensdag, vil en del af det muligvis falde som regn.

Derfor har de nu skruet chancerne for hvid jul i Danmark helt ned på ti procent. 

Oversigt

    Oversigt