Koldkrigsmuseum slår alle rekorder

Der er god grund til at hejse flaget på Koldkrigsmuseum Langelandsfort. Publikum bliver ved med at strømme til. Næsten 38.000 personer har besøgt Koldkrigsmuseum Langelandsfort i år

I alt besøgte 37.784 gæster Koldkrigsmuseum Langelandsfort i 2017, og året blev dermed det bedst besøgte på fortet nogensinde.

Koldkrigsmuseum Langelandsfort har i år budt på en lang række udstillinger og særudstillinger.

Året har blandt andet budt på en udstilling i anledning af museets 20 års jubilæum, tre nye udstillinger, markering af Frømandskorpsets 60 års jubilæum samt foredrag med forfatter Leif Davidsen.

Derudover har museet afholdt de tilbagevendende børnedage, køreweekender og Skt. Hans-arrangementer.

- Vi er rigtigt glade for de mange gæster. Hvis vi vil være sikre på, at de kommer igen, skal vi fortsat udvikle museet, og det arbejder vi på, siger leder af Langelands Museum, Peer Henrik Hansen i en pressemeddelelse.

Vil forbedre forhold for publikum

I de kommende år skal der arbejdes på at forbedre forholdene for publikum og styrke museets formidling, og det kræver hjælp og støtte udefra.

- Udstillingsplanerne for de næste år ligger klar, og vi har nogle spændende ting i ærmet, siger museumsinspektør Gese Friis Hansen.

Siden 2012 har museet fire gange haft fremgang og slået nye publikumsrekorder.

Får færre penge næste år

Den gode nyhed om publikumsrekord bliver dog blandet med lidt salt i såret. Kommunalbestyrelsen på Langeland har besluttet, at Koldkrigsmuseum Langelandsfort fra næste år mister 200.000 kroner i tilskud.

- Vi opfatter det som, at man vil beskatte en succes, og hvis det her bliver gennemført, så kan vi blive nødt til at spare på blandt andet bygningsvedligeholdelsen, sagde Peter Dragsbo, formand for Langelands Museum, efter kommunalbestyrelsens beslutning i september.

Har oprustet markedsføring

Koldkrigsmuseum Langelandsfort har oprustet på markedsføringen i 2017. Museet har meldt sig ind i samarbejdet De Fynske Attraktioner. De Fynske Attraktioner er et samarbejde mellem de største attraktioner og museer på Fyn

Det har været en gammel drøm for museet. Museet indgår dermed i samarbejde med blandt andet Egeskov Slot, Odense Zoo og Valdemar Slot.

- Det er bedre at løfte i flok, og vi ser frem til både at få opgraderet markedsføringen og den sparring, samarbejdet giver, sagde Gese Friis Hansen, der samarbejder faldt på plads.

Oversigt

    Oversigt