Kølig borgerlig modtagelse<br> af Poul Weber

De borgerlige partier i Fyns Amtsråd&nbsp;er langt fra begejstrede over magtskiftet i Venstres top. Poul Weber er for uerfaren til at sætte sig for bordenden i Fyns Amt, lyder vurderingen fra både Dansk Folkeparti og De Radikale. Den konservative spidskandidat Jan Boye mener, at hans chancer for at blive amtsborgmester er forøgede.

-

De borgerlige partier i Fyns Amtsråd er langt fra begejstrede over magtskiftet i Venstres top. Poul Weber er for uerfaren til at sætte sig for bordenden i Fyns Amt, lyder vurderingen fra både Dansk Folkeparti og De Radikale. Den konservative spidskandidat Jan Boye mener, at hans chancer for at blive amtsborgmester er forøgede.


Venstre har næppe forøget sine chancer for at erobre amtsborgmesterposten, selvom partiets delegerede mandag aften satte en ny mand i spidsen for partiet. Det vurderer lederne af amtets andre borgerlige partier.


\"Man kan ikke bare tage en tilskuer og sætte ham for bordenden. Amtet er en stor forretning med 20.000 ansatte og et budget på syv mia. kr. Det kræver erfaring at drive denne butik, så mine og Jan Boyes chancer for at blive amtsborgmester er forøgede,\" siger Ib Dalsfledt fra Dansk Folkeparti.


Radikal skepsis
Den nye radikale spidskandidat har samme vurdering.


\"Det er svært at komme fra sidelinjen som ny mand, og så tro, at man kan sætte sig for bordenden,\" siger Kristian Grønbæk Andersen(Rad. V.)


Grønbæk Andersen har endnu ikke lagt sig fast på, om han vil anbefale en borgerlig eller socialdemokratisk amtsborgmester.


Den nærmeste borgerlige konkurrent til amtsborgmesterstolen, den konservative gruppeleder Jan Boye er mere tilbageholdende med at kommentere magtskiftet i Venstre, men siger dog:


\"Mine chancer for at blive amtsborgmester er bedre i dag end de var i går.\"

Oversigt

    Oversigt