Kolleger: Heitmann slår plat på tragedien

Folketingsmedlem Jane Heitmann bliver beskyldt for at slå plat på tragedien på OUH i fredags ved at kræve større sikkerhed på de psykiatriske afdelinger. Både SF og De Konservative tager afstand fra venstrepolitikeren udmelding.

Jane Heitmann fortalte lørdag på TV 2/FYN at hun nu vil bede sundhedsministeren om at kigge på sikkerheden på landets psykiatriske afdelinger, efter fredagens knivoverfald på OUH.

- Der må være noget galt, når sådan noget her kan ske, og det kan vi ikke bare lade passere uden at gøre noget, siger folketingsmedlem Jane Heitmann(V), der også er psykiatriordfører for sit parti.

Den melding bliver dog voldsomt kritiseret af andre politikere.

- Jeg synes, at medieliderlige politikere skulle lære at holde deres kæft. Undskyld sproget, men jeg synes simpelthen Jane Heitmann slår politisk plat på en tragisk episode, skriver Odenses viceborgmester Brian Dybro(SF) på Facebook.

Samme holdning kommer fra Mark Groosmann, der er byrådsmedlem i Odense for De Konservative:

- Det skal vi lade fagpersoner i psykiatrien om at afgøre. Det er forkert, hvis politikerne skal trække øget sikkerhed ned over hovedet på personalet. Vi må huske på, at personalet netop selv bedst kender strukturen på afdelingen - så lad det være dem som råber op, skriver Mark Grossmann(K) på TV 2/FYNs Facebook side.

Oversigt

    Oversigt