Kom af med træet - og hjælp kræftramte børn

Når juledagene er ovre, gælder for mange familier om hurtigt at komme af med juletræet igen. Men fynboerne kan undgå besværet og samtidig støtte en god sag.

Nåle i bilen fra et stikkende træ, der faktisk ikke kan være i bagagerummet. Det fynske initiativ Juletræsfonden gør det muligt at undgå "efterjule-bøvlet" og tilbyder for andet år i træk fynboer at hente deres juletræ den 27. december.

Fonden gør det dog ikke kvit og frit. Det koster 100 kroner at få hentet sit træ, men pengene kommer andre til gavn.

Juletræsfondens følgere på facebook har stemt om, hvem pengene skal gå til, og i år går pengene til familier med kræftramte børn. 

Sidste år kostede det 50 kroner at få hentet sit træ på adressen, men i år har fonden valgt at sætte beløbet op til 100 kroner. Til gengæld modtager alle, der bestiller afhentning af træ en goodiebag, som for eksmempel kan indeholder to billetter til ishockeykamp, jernbanemusset eller lignende.

Sidste år gik pengene til H2 på OUH- Kræftramte børn. I år har en afstemning på Facebook afgjort, at familier med kræftramte børn skal have støtten.

Juletræsfonden samarbejder med en række virksomheder i Odense, som har leveret gratis produkter eller ydelser til fonden. 

- Sidste år var det ikke helt så gennemtænkt, som det er i år. I år har jeg fået nogen flere ind over. Vi er fire i alt, og de har et rigtig godt netværk, og dermed har vi fået en masse odenseanske virksomheder ind over, forklarer Kasper Kristensen, der står bag Juletræsfonden.

- Vi er på omkring 80 bestillinger nu. Sidste år hentede vi 147 træer. Jeg vil sige, jeg har et mål, der hedder 250, så er jeg glad og tilfreds, siger han.

I klippet kan du se Kasper Kristensen i studiet på TV 2/FYN: