Kom billigere over Storebælt

Aktivist vil gøre det billigere at køre over Storebælt. Sund & Bælt ryster på hovedet af aktionsgruppe.

Ikke en trussel

Aktionsgruppen "Billigere bro" vil hjælpe alle bilister til at komme 30 procent billigere over Storebæltsbroen. Men den trussel ryster de på hovedet af hos Sund & Bælt.

- Vi tager det helt afslappet. Vi tror på, at bilisterne er retskafne mennesker, der ikke hopper på den fidus, siger Lars Møller, underdirektør for Sund & Bælt.

Sund & Bælt har ikke tænkt sig at reagere på den private handel med billetter. I hvert fald ikke før det viser sig som et reelt problem. I så fald er en af løsningerne at gøre det forbudt at dele billetter - samme princip som togpassagerer færdes under.

Sådan gør du

Fra fredag kl. 16 står aktionsgruppen klar ved afkørsel 44 ved Knudshoved på Fyn.

En returbillet er billigere end to enkeltbilletter. Aktionsgruppen sørger for, at to forskellige billister kan deles om den samme billet.

Bilister, der kører fra Sjælland mod Jylland, køber en aftenbillet i den manuelle bane til 240,- kr. Ved rastepladsen på Fyn sælger de billetten til aktionsgruppen for 100,- kr.  

Bilister, som kører den anden vej, stopper på samme rasteplads og køber her en billet af aktionsgruppen for 140,- kr. Billetten bruges i betalingsanlæggets kort-bane og dermed har alle bilister sparet 30 procent.

Oversigt

    Oversigt