Kom gratis i zoo og hjælp de fattige

Hver gang en gæst passerer indgangen i Odense Zoo fredag, løber der 10 kroner ind på kontoen til Danmarksindsamlingen til Afrika.

Odense Zoo og Energi Fyn er gået sammen om at lokke gæster i zoologisk have.

Fredag er det gratis at komme ind i haven, men selvom du ikke skal have penge op af lommen, er dit besøg alligevel penge værd.

Energi Fyn spytter nemlig en 10'er i bøssen til Danmarksindsamlingen til fordel for Afrika, hver gang en gæst træder indenfor i zoo.

- Det er Energi Fyn, der betaler til indsamlinen, men vi giver gratis adgang til haven, så man kan sige at vores bidrag er, at vi mister penge, siger Odense Zoos vicedirektør Bjarne Klausen.

Gratis er utrolig populært

Odense Zoo håber på masser af gæster, alene fordi der er gratis adgang denne fredag.

- Normalt er det et kæmpe tilløbsstykke, når vi giver gratis adgang. Den 24 december er der gratis adgang, og der oplever vi som regel, at 5-6.000 besøgende kommer på få timer. Vi har været lidt mere spændte på, om der kommer mange i dag, men til morgen var der kø ved indgangen, og der kommer stadig folk ind hele tiden, siger Bjarne Klausen.

Zoo har ikke planlagt noget specialt i anledningen af Danmarksindsamlingen, men håbet er, at mange vil besøge haven og støtte et godt formål samtidig.

- Det er da en oplagt mulighed for eksempelvis skoler eller børnehaver, siger Bjarne Klausen.

Odense Zoo har udvidet åbningstiden til klokken 18 på denne gratisdag.

Oversigt

    Oversigt