Kom med dine skralde-ideer

Odense Kommune efterlyser nu gode ideer om affald og genbrug fra borgerne. Det sker i forbindelse med, at kommunen skal have lavet en ny affaldsplan med fokus på mere genbrug.

En affaldsplan udformet som et interaktivt magasin skal øge borgerinddragelsen og være med til at gøre Odense til en renere by og skabe mere genbrug.

Planen, der omhandler kommunens affaldshåndtering for de næste 10 år, er i høring nu og indtil 12. august. Kommunen har besluttet at lave affaldsplanen digital og interaktiv.

Det betyder, at der både er videoer, billeder, tekst og kommentarbokse i affaldsplanen. Det er vigtigt for at nå så mange borgere som muligt og kommunikere med dem på nye måder, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Affaldsplanen giver borgerne mulighed for at kommentere på emner omkring affald i Odense Kommune, komme med løsningsforslag direkte til kommunen, se film om emnet og selvfølgelig få et godt overblik over hele affaldsplanen for 2014-2024.

Det overordnede tema er "Mere genbrug".

- Vi skal blive bedre til at genbruge vores affald. Meget mere af det, vi smider i skraldespanden, bør ende til genbrug, for vi skal passe på vores ressourcer på jorden. Og vi skal desuden blive bedre til at holde byen ren ved at rydde op efter os selv i de grønne områder, siger Jane Jegind, der er By- og Kulturrådmand (V).

- Jeg har et håb om, at mange borgere vil komme med gode ideer til affaldsplanen. Kommunen ved ikke alt, og jo flere, der kommer med ideer og tanker, jo bedre kan vi lave affaldsplanen, øge genbruget og dermed passe på miljøet, siger hun.

Frem til 12. august kan borgerne komme med deres ideer via den digitale affaldsplan til Odense Kommune, der så vil vurdere ideerne og skrive de bedste af dem ind i den endelige version af affaldsplanen.

Se affaldsplanen her

Oversigt

    Oversigt