Kom med ind bag murene i Ringe Fængsel

TV 2/Fyn har fået en rundtur i fængslet i Ringe, der i 2018 bliver omdannet til et udvisningsfængsel.

Ringe Fængsel er et lukket fængsel primært for kvinder og unge kriminelle, men i 2018 bliver fængslet omdannet til et udvisningsfængsel. 

Selvom det betyder, at fængselsbetjentene kan beholde deres job, betyder det også, at de må sige farvel til kollegaer uden uniform.

- Den største forskel bliver, at rigtig mange af vores dygtige, civilie kollegaer - pædagoger, skolelærere, socialrådgivere og misbrugsbehandlere - ikke skal være her fremadrettet, siger tillidsrepræsentant Steen Østerberg, der i videoen øverst i artiklen viser TV 2/Fyn rundt i fængslet.

- Det kommer til at give en anden arbejdsdag for mange af os andre, for der vil kun være uniformede. Det bliver en mere ensrettet arbejdsdag, forklarer han.

Betjente overvejer at søge væk

Indsatte i et udvisningsfængsel kan hverken tage AMU-kurser eller blive behandlet for narkomisbrug, så derfor er der ikke længere brug for de civile.

Først frygtede fængselsbetjentene for en lukning, men så blev det besluttet, at Ringe Fængsel i 2018 skal være fængsel for udvisningsdømte kriminelle. Det er dog ikke alle betjente, der ser frem til de nye arbejdsopgaver.

- Der er en del af betjentene, der ikke synes, det er så spændende, men alternativet var måske en lukning af tjenestestedet, siger Steen Østerberg.

Oversigt

    Oversigt