Komiker vil befri Fyn

Hvis ikke det kan blive Palle Birch selv, så peger spidskandidaten på Peter Rahbæk Juel, hvis enmands-partiet Befri Fyn kommer i Odense Byråd.

Den 24-årige komiker Palle Birch har sat sit engagement i teatergruppen UHA på pause. I stedet bruger han sine kræfter på at fokusere på det forestående kommunalvalg, fortæller han til TV 2/Fyn.

Palle Birch er spidskandidat for partiet Befri Fyn, som tidligere hed Fynsk Folkeparti, og da vi onsdag eftermiddag fanger ham på hans mobiltelefon, forklarer han, at han med sit følge er på vej til et to timer langt møde med unge fra Odense.

Her skal han tale om valget og vil blandt andet komme ind på mærkesagen om at gøre Fyn til en selvstændig stat.

I en pressemeddelelse udtaler Palle Birch om frihedskampen blandt andet: "Det er på tide at vi får sat en bom op ved Lillebælt- og Storebæltsbroerne, så vi kan beskatte den alt for voldsomme trafik, der er henover vores lille ø.”

Men før han og Befri Fyn kan indtage Fyn, skal han indtage Odense, hvor han er partiets eneste kandidat.

Og det med at være i spidsen og ene mand tager han alvorligt - også på spørgsmålet om, hvem der skal være borgmester i Odense, når stemmerne er talt op:

- Som udgangspunkt mig selv. Det bliver man nødt til; at pege på sig selv, siger Palle Birch og tilføjer:

- Hvis ikke det bliver mig selv, så må det blive Peter Rahbæk Juel (S).

Vi stillede desuden følgende spørgsmål:

Sp.: Skal skatten hæves eller sænkes?

Sv: Skatten skal fastholdes, men bruges anderledes.

Sp.: Går du ind for, at der skal konkurrenceudsættes flere kommunale opgaver?

Sv: Udbud og efterspørgsel er en fin ting.

Sp: Hvordan stiller du dig i forhold til skolereformen?

Sv: Altså jeg har en personlig mærkesag, som er; jo mindre folk de lærer, jo lettere er det at manipulere med dem. Det benytter jeg mig selvfølgelig ikke af. Men der skal flere penge til skoler. De ældre skal også have mere. Der skal mere til alle.

Sp: Hvordan stiller du dig til dækningsafgiften?

Sv: Der har jeg ingen kommentarer.

Svøm fra by til by

Vi ville også gerne have haft et klart svar på, hvordan Palle Birch forholder sig til letbanen. Men her kørte svaret af sporet og kom hurtigt ud i, at havnebassinet i Odense skal udvides, og lignende havnebassiner skal laves i alle fynske havnebyer, så man kan lettere kan svømme fra by til by ...

Oversigt

    Oversigt