Kommentarer til ansættelsen af Asmaa

Fyns Politis ansættelse af Asmaa Abdol-Hamid har skabt voldsom debat i flere medier. Her er et uddrag af nogle af reaktionerne.

Jaleh Tavakoli er løsgænger i borgerrepræsentationen og talskvinde for foreningen Frit Iran skriver i sin blok på JP.dk under overskriften "Asmaa er et stort bagbillede".

- Kvinden der i sin tid fik et mistillidsvotum af Enhedslistens hovedbestyrelse op til et folketingsvalg, og som ikke efter hovedbestyrelsens vurdering var god nok til at repræsentere Enhedslisten, skal nu repræsentere det danske politi.

- Det meste ha-lalle parti i Danmark kasserede kvinden som repræsentant. Men det er som om at det officielle Danmark gerne vil have bagbilleder i stedet for forbilleder, for indvandrere /nydanskere /tosprogede, eller hvad?

Overfor tv2.dk uddyber hun:

- Det er meget problematisk, at det officielle Danmark samarbejder med folk, der går ind for sharia og parallelle retssamfund. Hvis vi skal have integreret unge indvandrere, skal vi bruge forbilleder, der taler demokrati og ligestilling - og ikke gammeldags, forstokkede holdninger, som dem Asmaa står for. Ved at bruge hende som rollemodel ser man ned på de muslimer, man faktisk vil i dialog med, siger Jaleh Tavakoli til tv2.dk.

Peter Skaarup fra DF i debat i Politiken

Hensigten med våbenloven var ikke at ramme folk, der glemmer en hobbykniv i bilen, men at ramme bander, der bruger knive, siger Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup.
Hensigten med våbenloven var ikke at ramme folk, der glemmer en hobbykniv i bilen, men at ramme bander, der bruger knive, siger Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup.

Uddrag fra DFer Peter Skaarup indlæg i Politiken:

- Asmaa Abdol-Hamids forhold til ligestilling og gensidig respekt mellem kønnene, herunder afvisning af at trykke sine byrådskollegaer i Odense byråd i hænderne: http://da.wikipedia.org/wiki/Asmaa_Abdol-Hamid, matcher naturligvis heller ikke Enhedslistens retorik om ligestilling.

- Det, at Enhedslisten har omfavnet en islamist, der er totalt pakket ind i islamistiske gevandter og som oven i købet vil indføre censur på danske kunstnere, der måtte vove at tegne et kopi af en profet, som de ikke ved, hvordan har set ud, er helt ude i skoven.

- Men min bekymring går ikke så meget på, at Enhedslisten ikke har styr på egne værdier; det er, hvad man kan forvente af et parti med ekstreme og revolutionære holdninger. Det problematiske her er, at Fyns Politi mener, at en islamist, der åbent undsiger en dansk kerneværdi om ligestilling, som er modstander af ytringsfriheden og som opfordrer til angreb på udstationerede danske soldater, er blevet ansat til at kommunikere og "bygge bro" til kriminelle indvandrermænd og drenge.

Suzanne Bjerrehuus på Facebook

TV2.dk har fundet Suzanne Bjerrehuus kommentar på Facebook. Her undrer hun sig over Fyns Politis ansættelse af Asmaa. I går skrev hun bl.a. på Facebook:

- Det er en kæmpe joke. Asmaa trækker i den helt forkerte retning. Det er et overgreb mod alle danskere (uanset tro), at hun skal stå som et forbillede, når der skal bygges bro mellem forskellige kulturer.

Behøver ikke give hånd

poul

Det er forkert, at Asmaa Abdol-Hamid ikke vil give hånd til fremmede mænd, når hun arbejder for Fyns Politi, mener Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup.

- Først og fremmest er Asmaa ansat til et projekt og repræsenterer ikke politiet, men projektet, siger politidirektør hos Fyns Politi, Poul Løhde til BT.

- Hvordan hun hilser, har jeg svært ved at se, er et problem. Hun hilser i øvrigt høfligt på mig ved at lægge sin højre hånd op mod hjertet og bukke sig imod mig. Det anser jeg for mere høfligt end dem, der stikker mig deres høje hånd og kigger den anden vej, siger politidirektøren. Han mener, det er vigtigt, at politiet også respekterer andre kulturers måde at hilse, spise eller gøre andre ting på, siger Poul Løhde til BT.

Khattab: Vil politiet ansætte en iman?

Medhat Khattab anmelder nu medlem af Folketinget, Jesper Langballe, DF, til politiet.
Medhat Khattab anmelder nu medlem af Folketinget, Jesper Langballe, DF, til politiet.

Medhat Khattab, speciallæge og tidligere integrationsrådsformand i Svendborg Kommune skriver i et debatindlæg til TV2/FYN:

- Jeg ærgrer mig over, at det fynske politi, efter årtier, har lagt sig på knæ for de unge bøller fra Vollsmose og har ansat Asmaa, som i sig selv symboliserer og signalerer til tider nogle værdier, som er i modsætning til det danske retssamfund.

- Jeg ærgrer mig fortsat over, at nogen med liv og sjæl kæmper for at bevare de ghettoer i Danmark, hvor der er millioner og atter millioner af kroner som gennem tiden er blevet anvendt til udsmykninger af de grimme betonbygninger. Næste skridt vil blive, at politiet ansætter en imam, som skal give tilladelse til at anholde en bandit fra Vollsmose - eller imamen vil finde en anden løsning. Det er en farlig kurs.

Oversigt

    Oversigt