Kommentator: Blå kritik af Løkke er vand på regeringens mølle

Kristian Thulesen Dahls kritik af Lars Løkke Rasmussen udstiller uenighed mellem Dansk Folkeparti og Venstre. Det giver SR-regeringen skyts, mener en fynsk kommentator.

Forsiden af onsdagens udgave af Jyllands-Posten er formentlig blevet læst med ekstra fornøjelse blandt medlemmerne af den siddende SR-regering.

Her langer Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, nemlig ud efter Venstre og dets formand, Lars Løkke Rasmussen, for ikke at erkende sit medansvar for, at der fremover er problemer med dansk økonomi.

Det kan give Socialdemokraterne og De Radikale ekstra skyts i forbindelse med en kommende valgkamp, mener Troels Mylenberg, politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis.

- Det er i hvert fald noget, regeringen glæder sig over. Det giver muligheden for at spille det der splittelseskort, siger han om DF-formandens kritik.

- Alle partier er jo forskellige og uenige, og der er også uenigheder mellem Socialdemokraterne og De Radikale. I en valgkamp er det altid modpartens opgave at få udstillet de splittelser eller spændinger så meget som muligt, fortsætter Mylenberg.

Angrebet kommer, fordi Lars Løkke Rasmussen i påsken advarede danskerne mod en "økonomisk maveplasker" efter 2020, hvis der ikke gennemføres nye reformer.

Men ifølge Dansk Folkeparti har Venstre selv gjort de økonomiske udsigter sure, da partiet sammen med regeringen fremrykkede beskatningen af kapitalpensioner i forbindelse med skattereformen fra 2012.

Thulesen Dahl mener derfor, at det tangerer hykleri, når Løkke kræver reformer.

Troels Mylenberg kalder det en "ret højt løftet pegefinger" fra Løkkes allierede, der også illustrerer, at folketingsvalget nærmer sig.

- Vi er jo tæt på, og Dansk Folkeparti skal lige markere, at Venstre ikke skal tro, at de kan få hvad som helst.

- Dansk Folkeparti ligger langt fra Venstre i forhold til den økonomiske politik. Udfordringen for Venstre er at undgå, at det bliver meget ophidsede debatter med Dansk Folkeparti, men at det i stedet bliver i venskabelighed, mener Troels Mylenberg.

Der skal senest være afholdt folketingsvalg 14. september i år.

Oversigt

    Oversigt