Kommentator: Vilhelmsen bliver ikke formand

Annette Vilhelmsen bliver næppe ny formand for SF, men hun kan være med til at vise venstrefløjens utilfredshed og styrke den røde fløj i partiet, siger politisk kommentator.

- Jeg tror, at alle i partiet er glade for at der nu bliver kampvalg i SF. Nu kommer debatten om partiets linje, og der bliver ikke tale om en ren kåring af ledelsens kandidat, som ville se skidt ud i en SF-tradition, siger Anders Langballe, der er politisk redaktør på TV2.

Men redaktøren levner dog ikke fynboen mange chancer for at slå sundhedsminister Astrid Krag i et kampvalg.

- Jeg tror ikke, at Annette Vilhelmsen bliver formand. Hele ledelsen, tunge kommunalpolitikere og store navne i SF som fx Steen Gade har alle bakket op om Astrid Krag. Det tror jeg ikke, at Anette Vilhelmsen og venstrefløjen i partiet kan hamle op med, lyde analysen fra Anders Langballe.

Men selvom folketingspolitikeren fra Kerteminde ikke bliver formand, kan der være god mening i at stille op til formandsvalget.

- Valget betyder, at venstrefløjen i partiet nu kan markere sig tydeligt. Der bliver debat, og hvis Vilhelmsen får 25-30 procent af stemmerne, så vil det styrke den linje i partiet, der mener at SF er blevet for højreorienteret. Samtidig vil det også betyde flere poster i partiet til venstrefløjen, siger Anders Langballe.

Oversigt

    Oversigt