I det fynske folks tjeneste

Kommission: Roadpricing en god ide

01:03
00:57

1 af 3

Både bilister og brugere af kollektiv transport skal betale mere for at køre i myldretid. Storebælt skal være billigere udenfor myldretid, men man skal betale på Lillebæltsbroerne.

Det skal fremover koste for bilister, der vil køre bil på de danske veje i myldretiden, og så er det en god idé at indføre roadpricing.

Det er nødvendigt, hvis der for alvor gøres noget ved trængslen, konkluderer Produktivitetskommissionen i sin seneste rapport.

- Hvis vi indretter betalingen for brug af vore tog og veje bedre, kan vi vinde tid, penge og produktivitet.

- I stedet for faste billetpriser og bilafgifter kunne vi sætte priserne højere på de tidspunkter og strækninger, hvor trængslen er størst, siger kommissionens formand Peter Birch Sørensen i en pressemeddelelse.

Produktivitetskommissionen anbefaler, at der indføres betaling for at bruge broer og tunneler i myldretiden, og at det samtidig skal være billigere at krydse Storebælt og Øresund, når det er mindre travlt.

Desuden skal der laves forsøg med kilometerbaseret roadpricing.

Kommissionen vil desuden gøre det dyrere at bruge offentlig transport i myldretid, mens billetter til busser og tog skal være billigere udenfor de mest hektiske timer.

Ved du noget? Så send os et tip