Kommunal indsats for ledige i Middelfart

Langtidsledige i Middelfart får nu øget deres mulighed for ikke at ryge ud af dagpengesystemet. Kommunen satser på at skaffe 30 midlertidige job ved at sende korttidsuddannede på kursus.

- Det er en frygtelig usikker situation for de mennesker. For nogle kan det være vanskeligt at beholde huset, hvis der kun er én indtægt. Vi vil gøre vores for at hjælpe disse mennesker, siger Johannes Lundsfryd Jensen, der er gruppeformand for socialdemokraterne i Middelfart.

I Middelfart er der 70 personer, der risikerer at ryge over på kontanthjælp i løbet af det næste halve års tid. Derfor vil kommunen nu sende kortuddannede på AMU-kurser, og dermed skabe mulighed for at de langtidsledige kan få vikariater i den periode kurset varer.

- Vi kan ikke hjælpe alle. Men vi skal hjælpe så mange som muligt. Det kan fx være medarbejdere på entreprenørgården, som kan komme på grønne anlægskurser eller dagplejere der kan opkvalificeres pædagogisk, siger Johannes Frydenslund Jensen.

Planen er vedtaget i kommunens økonomiudvalg, og den bliver modtaget med glæde hos fagforeningen 3F.

- Der er brug for hvert eneste job, som kan stampes op ad jorden. Middelfart Kommune er områdets største arbejdsplads, så det er helt naturligt, at kommunen går forrest og er et godt eksempel for områdets øvrige arbejdspladser, siger Gert Bruus Pedersen fra 3F Vestfyn.

Oversigt

    Oversigt