Kommunal støtte til lufthavn indbringes for Tilsynsrådet

Det odenseanske byrådsmedlem Per Berga Rasmussen fra Enhedslisten vil nu bede Tilsynsrådet tage stilling til, om det er lovligt, når Odense Kommune sammen med fire andre kommuner og Fyns Amt fortsat poster millioner i den hensygnende lufthavn.

-

Det odenseanske byrådsmedlem Per Berga Rasmussen fra Enhedslisten vil nu bede Tilsynsrådet tage stilling til, om det er lovligt, når Odense Kommune sammen med fire andre kommuner og Fyns Amt fortsat poster millioner i den hensygnende lufthavn. Det siger Per Berga Rasmussen fredag til TV 2/Fyn.

Sagens kerne er, at kommuner og amt ikke må give pengene, hvis hovedformålet er at holde liv i de arbejdspladser, der i dag holder til i lufthavnen. Pengene må derimod gerne gives for at opretholde lufthavnen som trafikal serviceydelse.  
I tilfældet Odense Lufthavn kan det være problematisk, fordi der rent faktisk ikke er ret meget trafik.  Det vurderede juridisk konsulent ved Kommunernes Landsforening Hans Otto Jørgensen i Fyns Amts Avis torsdag.
Konsulenten understreger, at der ingen regler er om, at lufthavnen ikke må give underskud.

- Men trafikken er beskeden, og hovedformålet må ikke være at holde liv i nogle firmaer derude, sagde Hans Otto Jørgensen til avisen.

Per Berga Rasmussen har længe kæmpet imod den offentlige støtte til lufthavnen, og efter den juridiske konsulents udtalelser er byrådspolitikeren nu klar til at forelægge sagen for Tilsynsrådet.

- Jeg tror, at vi skal lade juristerne afgøre den her sag en gang for alle, siger Per Berga Rasmussen.

Oversigt

    Oversigt