I det fynske folks tjeneste

Kommune køber Helios i Faaborg

Faaborg-Midtfyn Kommune køber Helios Teatret. Samtidig udskrives en arkitektkonkurrence for en planlagt renovering.

Faaborg-Midtfyn Kommune køber Helios Teatret. Samtidig udskrives en arkitektkonkurrence for en planlagt renovering.

Det var en enig kommunalbestyrelse,d er onsdag vedtog at godkende købet af Helios Teatret.

- Der er et klart politisk signal om, at der i kommunalbestyrelsen er stor opbakning til det kulturelle liv i Faaborg, siger borgmester Hans Jørgensen, Soc.dem.

Samtidig blev der afsat penge til en arkitektkonkurrence for den planlagte renovering af Helios og til indretning af det nære byrum, der også omfatter plads til en butik.

Faaborg-Midtfyn Kommune forventer at overtage Helios Teatret 1. maj 2012.

Indtil da vil kommunen drøfte den fremtidige drift med de primære kulturelle aktører, der i dag er aktive i Faaborgs kulturliv og forhåbentlig også med en nystiftet biografforening, når det lykkes byen at få sådan en på benene.

- Vi ønsker, at Helios fremover skal være foreningsdrevet - det er den eneste bæredygtige model for et kulturhus i dag. Det er heldigvis samtidig den bedste løsning, da det er den model vi vurderer giver mest saft og kraft til kulturen og som sikrer det altafgørende engagement og ejerskab til steder som Helios. Det ser vi mange eksempler på rundt om i landet og det oplever vi ikke mindst fra andre kulturhuse i kommunen, siger borgmester Hans Jørgensen.

Arkitektkonkurrencen forventes afviklet hen over sommeren 2012, så der kan offentliggøres et vinderprojekt i slutningen af september.