Kommune overtager børnehave uden varsel

Efter en række problemer på børnehaven Myretuen i Nr. Broby har Faaborg-Midtfyn Kommune overtaget driften fra den selvejende institution uden varsel.

Normalt er der et opsigelsesvarsel på 10 måneder, men børnehavens bestyrelse og midlertidige ledelse mente at et varsel på 10 måneder blot ville forværre problemerne og gå ud over de 57 børns sikkerhed og trivsel.

Derfor anbefalede Børne- og Uddannelsesudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, at kommunen skulle overtage driften med øjeblikkeligt varsel.

Den beslutning traf borgmester Christian Thygesen, Venstre, torsdag og fredag morgen var det nye voksne, som tog imod børn og forældre.

Dårligt arbejdsmiljø

Ifølge TV 2/FYNs oplysninger har der gennem længere tid været problemer med arbejdsmiljøet blandt personalet, som er gået ud over børnene.

Kommunen, der har tilsynet med børnehaven, har gennem længere tid stillet en række krav om forandringer, men dem har institutionen ikke formået at gennemføre.

Derfor begyndte arbejdet med at opsige aftalen med det normale varsel på 10 måneder, men efter bestyrelsens og ledelsens udmelding skete det altså fra dag til dag.

- Det er en usædvanlig situation for alle parter, men vi har valgt en løsning, der bedst muligt tilgodeser børnenes behov og samtidig beskytter medarbejdernes vilkår bedst muligt, siger borgmester Christian Thygesen, Venstre.

Han oplyser at medarbejderne er blevet virksomhedsoverdraget og får samme forhold som hidtil.

- Denne proces er gået meget hurtigt, og der er nu en lang række forhold, der skal håndteres, siger borgmesteren.

Oversigt

    Oversigt