I det fynske folks tjeneste

Kommune svigter kræftramt familie

En enlig mor til et kræftramt barn føler sig svigtet af Faaborg-Midtfyn Kommune.

Otte-årig Lukas kæmper mod kræft-sydommen leukæmi. Samtidig må hans mor Maria Pedersen kæmpe for at få hjælp.

Kommunens vil ikke betale for at kvinden kan få passet sine to andre børn, når hun er indlagt med sin kræftramte søn.

Otte-årig Lukas kæmper mod kræft-sydommen leukæmi. Samtidig må hans mor Maria Pedersen kæmpe for at få hjælp.

- Det har været hårdt, det er til at tude over og det tærer på kræfterne, siger Maria Pedersen fra Haastrup ved Faaborg.

Gennem de sidste to år har Lukas gentagende gange været til behandling i længere perioder på forskellige danske hospitaler. I den forbindelse har Marias mor ofte med kort varsel været nødt til at træde til og passe Maria Pedersens to andre børn, mens Maria Pedersen er indlagt med Lukas.

Maria Pedersen har derfor søgt Faaborg-Midtfyn kommune om økonomisk hjælp, så hun kan betale til sin mor for at passe børnene.

Men efter et længere sagsforløb har kommunen netop givet afslag - kommunen vil ikke betale for, at mormoren fungerer som en aflastning i de perioder, hvor Lukas er indlagt.

Alternativet er, at Lukas' to søskende skal passes i et lokalt børnehus.

- Det er ikke et sted, de kender, og så skal de ikke på børnehjem. De har en mormor, de er vant til at være ved og tryg ved at være ved, siger Maria Pedersen.

Kommunen skriver i afslaget, at det kan vurderes, om den ene af de to søskendes fædre kan træde til. Men den mulighed afviser Maria, da børnene ikke har reel kontakt med deres fædre.

Det lykkedes ikke onsdag for TV 2/FYN at få en kommentar fra de ansvarlige i Faaborg-Midtfyn Kommune.