I det fynske folks tjeneste

Kommune vil støtte færge på solceller

Fra 2015 kan Odense Kanal måske krydses på en færge drevet af solceller. Odense Kommune er indstillet på at yde økonomisk støtte til en ny Stige Færge, der sejler på solceller.

Det er en borgergruppe under Stigefærgens Venner, der vil sikre, at landets mindste færgerute kan fortsætte, selvom der til sommer åbner en ny bro over Odense Kanal. Færgens venner vil drive ruten med to nye færger, der sejler med energi- og vedligeholdelsesfri solceller.

Færgelauget håber, at skaffe lidt over to millioner kroner i fondsmidler til etableringen, men for at færgeruten kan blive opretholdt, er det nødvendigt med et driftstilskud fra Odense Kommune på 600.000 kroner om året.

Politikerne i By- og Kulturudvalget skal tirsdag tage stilling til driftstilskuddet, men forvaltningen indstiller, at ruten får de nødvendige driftspenge inden for rammen til kollektiv trafik og en underskudsgaranti fra puljen til gadebelysning.

I sin storhedstid befordrede Stigefærgen 35.000 passagere om året, men de senere år har passagertallet være faldende. Færgelaugets venner håber, at den nye solcellefærge kan være med til at fordoble passagertallet, og samtidig vil driftsudgifterne blive væsentligt mindre, da færgen skal sejle på solceller.

Etableringen af den solcelledrevede færgerute afhænger dog stadig af, om projektgruppen kan finde 2,1 millioner kroner fra fonde til etableringen. Pengene skal findes inden september i år, og hvis det ikke lykkes, bliver færgeruten nedlagt.

Ved du noget? Så send os et tip