Budgetforlig på plads: Odense Kommune vil sælge Fjernvarme Fyn

Seks ud af otte partier har torsdag aften indgået et budgetforlig i Odense Kommune. Her er man blevet enige om, at man vil undersøge et salg af Fjernvarme Fyn.

Odense vil sælge Fjernvarme Fyn. Det er blevet bekræftet torsdag, hvor seks ud af otte partier i Odense Byråd indgik budgetforlig, der indebærer, at man vil undersøge mulighederne for at sælge den fynske fjernvarmevirksomhed.

Partierne bag budgetforliget er Radikale Venstre, SF, Alternativet, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Konservative. 

- Vi har besluttet at igangsætte en salgsproces. Inden vi kan tage endelig beslutning til et salg, så skal vi være sikre på, at priserne kan blive holdt i ro for både privatkunder og erhverv, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og uddyber:

- Vi skal være sikre på, at der kan være en god, grøn omstilling, og vi skal være sikre på, at det kan lande trygt hos et forbrugerejet selskab som for eksempel Energi Fyn, så brugerne har en direkte indflydelse på, hvad der sker med deres selskab. 

Venstre er ikke med i forliget, da de allerede fredag fik besked fra borgmester Peter Rahbæk Juel om, at de ikke var inviteret med til budgetforhandlingerne. Partiet bakker dog op om salget af Fjernvarme Fyn. Enhedslisten er heller ikke med, da de torsdag meldte ud, at de trak sig fra forhandlingerne.

Fjernvarme Fyn er Danmarks tredjestørste fjernvarmeselskab. Varmeselskabet er primært ejet Odense Kommune, der er ejer 97 procent. Nordfyns Kommune ejer de sidste 3 procent. 

Kristian Guldfeldt er tilfreds med at Fjernvarme Fyn ikke sælges med det samme. 

Konservatives politiske ordfører Kristian Guldfeldt erklærer sig tilfreds med udfaldet af torsdagens forhandlinger.

- Vi er landet en fornuftig aftale, og væsenligst af alt så bliver Fjernvarmen (Fjernvarme Fyn red.) ikke solgt i aften. Nu har vi tid til at få taget en god demokratisk proces, så vi sikrer, at vi også kan få inddraget alle odenseanerne, siger han. 

Fjernvarme Fyn ejer de største kraftvarmeværker på Fyn, har knap 300 ansatte og er en af Europas største varmeforsyninger. Virksomheden dækker cirka 97 procent af varmebehovet i Odense.

Oversigt

    Oversigt