I det fynske folks tjeneste

Kommuner beder om asyl-hjælp

Mange kommuner får vanskeligt ved at klare strømmen af flygtninge i 2016 - Nu beder Kommunernes Landsforening, KL, regeringen om hjælp.

00:38

1 af 2

Kommunernes Landsforening har regnet på, hvilke konsekvenser den voksende flygtningestrøm i 2016 kan få for landets 98 kommuner.

Og det ser ifølge KL ikke godt ud, skriver Politiken i dag.

KLs formand kalder det for et akut problem og oplyser at man får brug for 1.200 pædagoger, 300 flere modtagerklasser i folkeskolen og 80 daginstitutioner.

Skal den opgave løftes må staten finde flere milliarder kroner til kommunerne, lyder det fra også fra de fynske medlemmer af KL.

- Jeg tror, at hvis du spørger enhver forældre i Odense kommune, så vil de sige at grænsen er nået. Hvis ikke staten kommer med nogle penge og hjælper os med den her meget store opgave, så vil der gå ud over de kernevelfærdsopgaver, som vi skal løse, siger Odense-rådmand Steen Møller, Kons., der er medlem af Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i KL.

- Det er derfor, at det er meget vigtigt, at staten forstår, at det ikke er skattelettelser, vi har brug for. Vi har brug for at at er omprioriterings-bidrag, vi skal lægge ind til statskassen, at er også bliver udmøntet i kommunerne, siger Anne Møllegaard Mortensen, der næstformand i Social- og Sundhedsudvalget i KL og medlem af Dansk Folkeparti.

- Staten må til lommerne ellers går flygtningestrømmen ud over kommunal service, siger borgmester Anker Boye, Odense.

04:19

- Staten må til lommerne ellers går flygtningestrømmen ud over kommunal service, siger borgmester Anker Boye, Odense.

Luk video