Kommuner flyver i hver sin retning

En fælles fynsk lufthavn - ejet af alle fynske kommuner. Det var planen for Odense Lufthavn. Nu har Kerteminde trukket sig, men en fynsk professor advarer Kerteminde mod at melde sig ud af fællesskabet.

Sommerhuspolitik

Fredag meldte Kerteminde Kommune ud, at de trækker sig fra ejerskabet af Odense Lufthavn for at spare 400.000 kr. om året. Men det er egoistisk, mener Kasper Westh, der er formand for repræsentantskabet i Odense Lufthavn.

- Jeg synes, Kerteminde trækker sig ind i sig selv og fører sommerhuspolitik. Man sidder og kigger ud på Storebælt eller Kattegat og hygger sig lidt. Sørger for, at der er rent i eget hus, men man tager sig ikke af det, man kan ikke kan se fra sommerhusterrassen - og det synes jeg er en kedelig udvikling.

Også professor Kurt Klaudi Klausen fra SDU mener, det er en dårlig ide at trække sig.

- Det er jo et signal om, at Kerteminde ønsker at melde sig ud af samarbejdet med de øvrige kommuner, siger han og fortsætter:

- Dermed vender de ryggen til et samarbejde, som er ganske afgørende for, at Fyn kan klare sig.

Middelfart Kommune vælger også Odense Lufthavn fra. Derimod siger borgmester Curt Sørensen fra Svendborg i dag til TV 2/Fyn, at de fem kommuner bag Udvikling Fyn vil arbejde for en fælles opbakning til Odense Lufthavn.

I dag ejer Odense, Nordfyn og Kerteminde kommuner Odense Lufthavn. Odense har 85 procent af ejerandelen.

Du kan se meget mere om den historie i vores udsendelse klokken 19.30.

Oversigt

    Oversigt