I det fynske folks tjeneste

Kommuner genåbner budgetterne

Halvdelen af de fynske kommuner er så pressede økonomisk, at de nu genåbner budgetterne for 2010 i et forsøg på at få pengene til at række. Regeringen har sat 10 års højkonjunktur over styr med sine skattelettelser, mener Middelfarts borgmester.

Lommeregneren gløder i de danske kommuner. Kun få måneder inde i det nye år er en lang række kommuner allerede nu i gang med at genåbne budgetterne for at spare og lægge planer for besparelser
de kommende år.

På Fyn skal Faaborg-Midtfyn, Langeland, Svendborg, Kerteminde og Middelfart genåbne budgettet for 2010.

 - Tro mig, det kommer langt de fleste kommuner til. Hvis de ikke allerede har gjort det, så kommer de til det, siger Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm (S) til Ritzau.

Politikerne i de forskellige udvalg i Middelfart har fået besked på at spare 10 millioner kroner i år på alt fra plejehjem til skoler, børnehaver og veje. Men det er intet imod de 75 millioner kroner, Middelfart skal spare næste år.

 - Det kommer til at kunne mærkes overalt. Regeringen har sat 10 års højkonjunktur over styr med sine skattelettelser, og det må vi håndtere ude i kommunerne, siger Steen Dahlstrøm.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.