I det fynske folks tjeneste

Kommuner lægger penge ud for EU

01:48

Fynske kommuner vil lægge penge ud for EU til at starte omskoling af fyrede værftsarbejdere.

1 af 2

Fyrede værftsarbejdere fra Lindø kan ikke komme i gang med deres omskoling fordi en bevilling fra EU lader vente på sig. Nu har de fynske kommuner besluttet at lægge nogen af pengene ud.  

Venter på 94 millioner

De fyrede medarbejdere har ventet i næsten et halvt år på de 94 millioner kroner fra EUs- globaliseringsfond til omskoling og efteruddannelse.
Nu træder Odense og Kerteminde Kommuner og lægger en del af beløbet ud - på forventet efterbevilling.

- Staten vil ikke lægge ud og den konsekvens må vi tage. Så snart der er en positiv tilkendegivelse fra Kommissionen, går vi i gang med første del af indsatsen, selv om sagen endnu ikke er behandlet i parlamentet, siger  Peter Rahbæk Juel,Socialrådmandi Odense, Soc.dem.

Når nu regeringen ikke vil

Kommunernes udlæg beløber sig til 10 millioner kroner. Nok til at de fyrede medarbejdere kan tage de første skridt mod en regulær omskoling. På den måde udnyttes ventetiden, så  medarbejderne kan komme i gang imens sagsbeghandlingen finder sted i EU.

- Det er jo vores egne penge vi går ind og tærer på. Vi har forgæves forsøgt at få regeringen til at ansvar for det her, men den siger nej, og så må vi jo gøre det selv, siger Anette Wilhelmsen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Kerteminde, SF.

Tilfreds fællestillidsmand

Nyheden om at der nu er penge på vej til de fyrede medarbejdere på Lindøværftet blev modtaget med stor tilfredshed her hos Dansk Metal i Odense. 
- Nu kan vi endelig komme i gang med at snakke videre om, hvad det er for en efteruddanelse og omskoling vi skal i gang med, siger Per Andersen, Fællestillidsmand, Lindø-værftet til TV2/Fyn. 
 
 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.