Kommuner sender millioner til Tvind

På trods af at ledende Tvind-folk er efterlyst, og skolesamarbejdet er under mistanke for svindel i flere lande, betalte danske kommuner i 2016 over 190 millioner kroner til skolesamvirket.

Fem ledende Tvind-folk har været efterlyst via Interpol i fire år, og Tvind er under mistanke for skattesvig og svindel i flere lande. Men alligevel betalte danske kommuner sidste år mindst 190 millioner kroner til Tvind.

Det viser en opgørelse, som kommunen.dk og DR-programmet Afsløret har lavet på baggrund af en aktindsigt hos landets kommuner.

Tre af de 25 skoler ligger på Fyn.

I alt sender 67 kommuner børn, unge og udsatte voksne til Tvinds bo- og opholdssteder, viser kommunen.dk’s opgørelse.

Det overrasker formand for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF).

- I lyset af, at Tvind-leder Mogens Amdi Petersen og fire andre Tvind-folk er flygtet ud af Danmark i stedet for at møde op i retten, hvor de er tiltalt for omfattende skattesvig og underslæb, er det krænkende for retsbevidstheden, at kommunerne yder fortsat støtte til Tvind-imperiet. Man kan ligefrem forestille sig, at penge bliver kanaliseret til Amdis luksuseksil i Mexico. Vi vil ikke være til grin for vores egne skattekroner, siger Peter Skaarup til kommune.dk.

Ændrede hjemmeside

Samtlige socialpædagogiske tilbud under Tvind var tidligere opført på Tvindportalen.dk. Nu er siden ikke længere tilgængelig, og Tvindportalen.dk linker i stedet til tvind.dk.

Den nu lukkede portal beskrev sig selv sådan: På Tvindportalen finder du informationer om en række uafhængige opholdssteder, botilbud og skoler som har et interessefællesskab og samarbejde omkring kulturelle begivenheder, erfaringsudveksling og pædagogik.

Hjemmesiden indeholdt en oversigt over følgende fynske skoler:

Leder af skolecentret Bustrup Anders Svensson skriver i en mail til kommunen.dk, at hjemmesiden er siden nedlagt for at undgå misforståelser,

 “Tvindportalen blev skrevet af interessefællesskabet Tvind. Interessefællesskabet Tvind er et kulturelt og pædagogisk netværk. Interessefællesskabet Tvind er ikke en forening eller organisation, men et uforpligtende samarbejde omkring pædagogisk udvikling, uddannelse og kulturelle interesser. Tvindportalen blev lukket for at undgå misforståelser," skriver han videre.

Oversigt

    Oversigt