I det fynske folks tjeneste

Kommuner vil have nye regler for skrotgrunde

Det skal være nemmere at tvinge husejere til at rydde op på deres grund, hvis gamle bildæk og traktorer fylder så meget, at det generer naboerne. Det mener flere kommuner.

Flere kommuner ønsker nye regler, så kommunerne kan tvinge husejere til at rydde op.

I Skanderborg Kommune har et flertal af politikerne i byrådet besluttet, at de vil bede Kommunernes Landsforening lægge pres på Folketinget for at få ny lovgivning på området. Det sker efter, at en borger har fået byrettens ord for, at han ikke behøver rydde gamle dæk og elektriske apparater på sin grund op, selv om roderiet generer naboerne.

I Nordfyns Kommune har man brugt mange kræfter på en sag fra landsbyen Nymark , hvor en beboer blandt andet har gamle traktorer og skibe stående til naboernes store utilfredshed.
Næstformand i Teknik- og miljøudvalget Morten Andersen, Venstre, er derfor positiv overfor at støtte idéen fra Skanderborg.
- Jeg tror, at det her er et landsdækkende problem, som Kommunernes Landsforening passende kunne tage op, siger han.

Et dilemma

I Faaborg-Midtfyn Kommune har man også haft en skrotsag i Bøjden, men her har ejeren efter længere tids debat nu frivilligt ryddet op. Formanden for kommunens Teknik- og miljøudvalg Grethe Justesen, Kons., forstår godt, at nogle kommuner føler sig magtesløse i sagerne, men hun er ikke overbevist om, at nye regler vil være passende.
- Problemet er jo, hvem der så skal bestemme om man holder sin grund på en passende måde, siger hun.