I det fynske folks tjeneste

Kommuner vil have regioners penge

Kommunernes Landsforening ønsker en større aktie på sundhedsområdet. Det vil også aflaste regionerne, påpeger KL. Det undrer formanden for Region Syddanmark, Carl Holst.

I et udspil midt i forhandlingerne med regeringen om økonomien for næste år foreslår KL på deres hjemmeside, at der i kommunerne laves akutpladser til borgere efter udskrivning fra et sygehus.

De ønsker også lokale akutteams med specialiseret sygepleje, og at der bliver mere hjælp til folk i deres eget hjem for at forhindre, at kronisk syge ryger ind og ud af hospitalerne.

Regionerne mangler også penge

- Jeg anerkender, at kommunerne har en økonomisk udfordring - det har vi også i regionerne, siger regionsrådsformand Carl Holst fra Region
Syddanmark til P4 Fyn.

- Men jeg undrer mig lidt over, at kommunerne tror, at de kan løse deres økonomiske udfordring ved at hugge pengene fra sundhedsvæsnet i regionerne, for så kommer pengene jo til at mangle dér, siger Carl Holst.

- Når vi fra regionerne går ind og forhandler med regeringen, så siger vi jo ikke: "Giv os kommunernes penge"! Så siger vi: "Lad os løse det her i
fællesskab!

Carl Holst synes hellere kommunerne skal snakke med regeringen om, hvordan de får flere penge og lade være med at gøre det til et spørgsmål om at stjæle pengene fra regionerne.

Ved du noget? Så send os et tip