Koncertarrangør begæret konkurs: Nul kroner til billetkøbere

Den første konkursbegæring er rullet ind mod foreningen "Med hånden på hjertet", der stod bag den kuldsejlede koncert, "Mød mig i mørket". Tusindvis af billetkøbere får næppe deres penge tilbage.

Daglig leder af foreningen "Med hånden på hjertet", Morten Christensen, kunne tirsdag eftermiddag oplyse, at den første konkursbegæring mod foreningen er indsendt, og han er ikke i tvivl om, hvad det betyder:

- Det betyder sandsynligvis, at vi må lukke, for vi har ikke likvider til at betale de krav, der er, siger han til TV 2/FYN.

Han mener også, at de omkring 4000 billetkøbere kan vinke farvel til deres penge:

quote Det bliver nu op til en kurator at fordele de penge, der er kommet ind, for de vil formentlig prioritere virksomhederne før den menige mand

Morten Christensen, daglig leder i foreningen, "Med hånden på hjertet"

- Det bliver nu op til en kurator at fordele de penge, der er kommet ind, for de vil formentlig prioritere virksomhederne før den menige mand. Det er ikke med vores gode vilje. Vi så gerne, at billetkøberne blev prioriteret først, men sådan bliver det nok ikke, siger han.

Teaterkoncerten 'Mød mig i mørket' med udgangspunkt i sangeren Michael Falchs musik, skulle produceres af foreningen 'Med hånden på hjertet', hvor Morten Christensen er daglig leder.

Han kunne mandag fortælle, at foreningen har opgivet håbet om at få koncerten afviklet.

- Alt er prøvet. Men der synes nu umiddelbart ikke længere at være nogen farbare løsninger. Foreningen har ikke økonomisk grundlag for at tviste om de rejste krav fra skuespillere, instruktør, komponist, musikere med mere, og kan efter det oplyste ikke opfylde de fremsatte krav - hverken helt eller delvist - eller sine øvrige forpligtelser, sagde Morten Christensen.

 Problemet er ikke mindst, at de billetter, der er købt gennem bureauet, Ticketmaster, er bundet hos koncerthuset, Odeon, så foreningen ikke kan få fat i dem.

- Vi har fået 115.000 kroner, der er gået til honorar til instruktør og komponist, siger han.

Hertil kommer, at kunstnerne, der skulle opføre stykket, har rejst krav om store betalinger, som foreningen ikke har kunnet honorere.

Selvom Morten Christensen for egen regning oprettede en kassekredit på 250.000 kroner, kunne kunstnerne ikke acceptere tilbuddet, og derfor er sagen endt, hvor den er.

- Det bunder i misforståelser, forskellige krav og brud på kontrakter i forhold til den kunstneriske ledelse. Vi indbød til et dialogmøde, men man valgte ikke at dukke op, fordi de ikke har fået deres honorar, siger Morten Christensen.

Han mener, årsagen er de kontrakter, der oprindeligt blev underskrevet.

quote Vi stolede på de folk, vi havde fået med, og vi havde en advokat til at udforme kontrakterne, så vi troede, alt var i orden. Vi har været naive

Morten Christensen, daglig leder i foreningen, "Med hånden på hjertet"

- De skulle nok aldrig have været lavet, men jeg og foreningens medlemmer vidste ikke bedre. Vi stolede på de folk, vi havde fået med, og vi havde en advokat til at udforme kontrakterne, så vi troede, alt var i orden. Vi har været naive, siger Morten Christensen.

Interview med daglig leder af "Med hånden på hjertet, Morten Christensen

Oversigt

    Oversigt