Konfirmationer: Det koger i krokøkkenet

Stjerneskud, biksemad og chokolademousse. Den står på konfirmationsmenuer overalt i øjeblikket - og for mange cateringfirmaer er det den vigtigste tid på året.Det gælder også hos Møllekroen i Agedrup.

Kokken Brian har styr på biksemaden, og chokolademoussen er på køl. 

Hos Møllekroen i Agedrup har de travlt. I dag skal de lave lige knapt 1000 kuverter. 

- Der er tendens til en smule stress - men der er alligevel ro på. Det er jo sjovt, fortæller Søren Grønning.

I cateringbranchen går de lige nu ind i den periode på året, hvor overskuddet på bundlinjen er størst. 

- Den er drønvigtig. Sammen med jul og nytår er det de vigtigste periode, og det er altafgørende for deres omsætning, siger Sten Slot Knudsen, der er formand for Horesta i Region Syddanmark.

Så caterne kan se frem til nogle kommende weekender med tre gange så mange opgaver som normalt. 

- Det er højsæson. Der er også en stor efterspørgsel på lokalerne. Vi oplever her i huset, at folk bestiller fem år før for at få lokaler, siger Søren Grønning.

Slut med alle pligt-onklerne

Der er en spirende optimisme i branchen, lyder det fra Horesta.

- Folk er begyndt at bruge penge igen, men de er også blevet klogere af krisen. De satser på kvalitet fremfor kvantitet. Det kan godt være, at det er lidt dyrere kuverter, men så er der færre - man går ikke ud i yderste led i familien. Man nøjes måske med 35 gæster fremfor 60, siger Sten Slot Knudsen.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt