Konflikt kan lamme færgerne på Sydfyn

Bilfærgerne på Sydfyn risikerer til september at blive ramt af konflikt, fordi SiD Sømændene og Bilfærgernes Rederiforening ikke kan blive enige om en ny overenskomst. En konflikt vil ramme  færgetrafikken fra Fyn til Ærø, Als og Lolland.

-

Bilfærgerne på Sydfyn risikerer til september at blive ramt af konflikt, fordi SiD Sømændene og Bilfærgernes Rederiforening ikke kan blive enige om en ny overenskomst. En konflikt vil ramme færgetrafikken fra Fyn til Ærø, Als og Lolland.


SiD sømændene er utilfredse med at Bilfærgernes Rederiforening har indgået en aftale med Dansk Metal Søfart, men ikke ønsker at gøre det samme med SiD. Samtidig forlanger SiD, at skibsmekanikere bliver omfattet af en ny overenskomst. Hidtil har Rederiforeningen afvist fagforeningens krav.

- Hvis ikke vi får skibsmekanikerne med i en ny overenskomst, betyder det at rederne stille og roligt kan skille sig af med skibsassistenter fra SiD og udelukkende anvende søfarende fra Metal Søfart, siger formanden for SiD Sømændene Søren Sørensen til sid.dk

SiD Sømændene har afsendt det første konfliktvarsel mod rederne. Onsdag eftermiddag skal parterne mødes hos forligsmanden for at forsøge at finde et kompromis i de strandede forhandlinger. Hvis parterne ikke bliver enige kan konflikten på alle landets bilfærger træde i kraft 1. september.

På Fyn vil en konflikt ramme færgerne Spodsbjerg-Tårs, Bøjden-Fynshav, Faaborg-Avernakø-Lyø og Ærøfærgerne.

Oversigt

    Oversigt