Kong Vinter kæmper mod dræbersneglene

Den seneste tids frost er hård kost for dræbersneglene. De små bæster har svært ved at overleve i den frosne jord.

Det er første gang i mange år, at vinteren har været så kold. Det betyder at jorden er bundfrossen. Derfor kan mange haveejere håbe på, at frosten får bugt med deres slimede fjender: dræbersneglene.

- Dræbersneglene graver sig ned i jorden om vinteren. De kan ikke overleve, hvis frosten når ned til dem, forklarer Jesper Vagn Christensen, naturvejleder ved Skov og Natur, Fyn.

Men det er for tideligt at haveejerne kan være sikker på sejren, for sneglene er indrettet til at kunne klare sig under hårde kår.

- Det kan godt være at dræbersneglene er i knæ denne sommer, men de skal nok komme igen, for så yngler de bare mere, siger naturvejleder Jesper Vagn Christensen.  

Dræbersneglene har overtaget

Sneglene er ikke sådan lige at få gjort kål på. Men du kan selv gøre noget, for når du er i gang med at fjerne sne i indkørslen, er det en god ide at fortsætte ind i køkkenhaven. 

- Hvis man fjerner sneen kommer frosten dybere ned i jorden, dermed er der større chance for, at sneglene dør, lyder rådet fra Jesper Vagn Christensen.

Derimod er det en dårlig ide at rode op i kompostbunker og jorddynger. For der overvintrer pindsvinene.

- Pindsvinene må helst ikke blive forstyrret i deres vintersøvn. De er nemmelig vigtige i kampen mod dræbersneglene - de spiser den til sommer, siger Jesper Vagn Christensen.

Se mere i vores udsendelse i aften, tirsdag, klokken 19.30

Skov og Natur - Læs mere om dræbersneglene på Skov og Naturs hjemmeside.

Oversigt

    Oversigt