I det fynske folks tjeneste

Kongen ankommet til Indien

Den tidligere DSB færge Kong Frederik IX er nu ankommet til ophugningsstranden, Alang i Indien. Det oplyser Greenpeace i Indien til TV2 Øst.

-

Den tidligere DSB færge Kong Frederik IX er nu ankommet til ophugningsstranden, Alang i Indien. Det oplyser Greenpeace i Indien til TV2 Øst.

Færgen har skiftet navn under turen gennem Suez-kanalen frem til Indien. Nu hedder skibet Ricky. Navneskiftet er ifølge Greenpeace i Indien sket for at skjule at der er tale om den tidligere danske færge som de indiske myndigheder har forsøgt at hindre i at komme til Alang Beach.

-Det er ulovligt, og nu vil vi kontakte miljøministeriet og sikre os, at de ikke hugger skibet op. Ejeren vil sikkert søge om tilladelse til at hugge Ricky op i morgen, når der åbent på ministeriet igen, fortæller Rampati Kumar, der er talsmand for Greenpeace i Indien til TV2 Øst.

Han frygter, at man allerede vil begynde at hugge den tidligere storebæltsfærge op i løbet af et par dage. Miljøminister Connie Hedegaard beklager, at færgen nu er havnet på Alang Beach.

-I morgen vil vi politianmelde skibet, for det er selvfølgelig ikke lovligt, at man skifter navnet på et skib ud, så man får adgang til stranden. Jeg vil også kontakte de indiske myndigheder og forsøge at sikre, at de ikke lader skibet blive hugget op, siger Miljøministeren.

-Vi skal huske, at når et skib står på stranden, så repræsenterer det arbejdspladser, men vi vil selvfølgelig gøre alt for at få ophugningen stoppet, fortæller Connie Hedegaard.