Kongens Have forvandlet til arena for troldmænd og hekse

Quidditch-turnering giver Harry Potter Festival et internationalt præg.

Regn og blæst er ikke noget, der forhindrer en troldmand eller heks i at komme op på sin kost.

Fredag middag blev der i Kongenshave i Odense afholdt international quidditch-turnering. Her kæmpede det engelske og norske landshold om at fange det gyldne lyn. 

Det var Harry Potter Festivalen, som arrangerede turneringen. Arrangørerne håber, at quidditch kan sætte et internationalt  præg på festivalen. 

- Det betyder, at vi pludselig har sat et internationalt fodaftryk i festivalen, og på den måde kan vi tiltrække endnu flere fans, siger Gleen Blæsbjerg, eventkoordinator ved Harry Potter Festival.

Quidditch er en fiktiv konkurrencesport, der forekommer i J. K. Rowlings bøger om Harry Potter. De fire kollegier på troldmandsskolen Hogwarts har hvert deres hold. Harry Potter bliver allerede på første skoleår udvalgt som sit kollegies søger. 

Søgeren skal fange det gyldne lyn, og fanger man det, vinder man kampen. 

Ben Morton, som er søger for Storbritanien ved dagens kamp i Kongens Have, er godt klar over sin signifikante rolle i kampen. Derfor har han også lagt en strategi for at fange det gyldne lyn, der i dagens anledning er en fuldvoksen belgier. 

- Jeg håber, at hans smukke kostume sænker hans fart lidt, så jeg kan snige mig ind på ham bagfra og gribe fat om hans hals, uden at han forventer det, siger Ben Morton. 

 
 
Foto: Reza Sahraei

Fans af  Harry Potter er blevet inspireret af bøgerne og filmene til at lave deres egen version af sporten, hvor de spiller med de samme regler. Dog er de flyvende koste erstattet med helt almindelige fejekoste eller kæppe. Det kan dog alligevel blive en udfordring for søgeren. 

- Et gyldent lyn kan lide at stjæle koste, og det er den mest irriterende ting i verden, for hvis du ryger af, så skal du tilbage til dine ringe. Så når man prøver at fange det gyldne lyn, mens han har to hænder, der kan skubbe dig rundt, og du kun har en hånd, så er det bare et mareridt, siger Ben Morton. 

Det Internationale Quidditch forbund har hold fra 26 lande. Hovedsageligt bliver sporten spillet blandt universitetsstuderende. 

Oversigt

    Oversigt