Kongens Torv gøres klar til at ligge øde hen

Renoveringen gik i stå i september sidste år, og siden da er den gamle biografbygning midt i Odense gået i forfald og er blevet ramt af hærværk. De næste par dage rydder entreprenøren op og gør bygningen klar til bedre tider.

Facaden er ramt af smadrede ruder og omfattende grafitti. Inden for stinker der af ødelagt isoleringsmateriale og af ekstrementer fra duer, som gennem trekvart år har haft adgang til bygningen gennem en ufærdig tagkonstruktion.

Sikrer bygningen

Nu bliver der ryddet midlertidigt op inden for,  og facaden bliver renoveret, så bygningen i nogenlunde forsvarlig stand kan ligge øde hen de kommende år.
 
- Vi skal sikre bygningen, så den ikke indbyder til mere hærværk. Vi skifter ruderne, og fjerner alt byggepladsmateriel, der er blevet brugt til ombygningen, fortæller Ib Cort Hansen fra Davidsen Partnere.

Ukendt ejer

I første omgang bliver der sat krydsfiner i de smadrede facaderuder, men i løbet af ugen bliver det skiftet med glas. Inden for bliver bygningen sikret mod fugtskader.

- Vi kan ikke lave mere. Det er uvist hvem, der kommer til at eje bygningen, og hvornår der vil være lejere nok til at gå videre med ombygningen, fortæller Ib Cort Hansen.

Kongens Torv skulle have været et handels- og kontorcenter, men ombygningen gik i stå i september da Keops ikke kunne udleje lokalerne og senere firmeaet i betalingsstandsning.

Oversigt

    Oversigt