Kongepingvinunge er udklækket i Odense Zoo

Odense Zoo har fået en ny lille forældreløs kongepinvinunge. Forældrene er forlængst taget tilbage til en zoologisk have i Wien, men ægget de havde lagt inden afrejsen, er nu blevet udklækket.

-

Odense Zoo har fået en ny lille forældreløs kongepingvinunge. Forældrene er nemlig forlængst taget tilbage til en zoologisk have i Wien, men ægget de havde lagt inden afrejsen, er nu blevet udklækket.

Kongepingvinungen er en mindre sensation. Arten findes ikke i ret mange europæiske zoologiske haver, og kun et fåtal har hidtil haft held med ynglen af verdens anden største pingvinart.

Men efter 56 dages udrugning kæmpede den lille unge sig ud af sit æg over tre dage.  Ægget er blev udruget i rugemaskine.

Ungen kæmpede i tre dage for at komme ud af ægget, og for at ungen kan opretholde den rigtige temperatur er den nu anbragt i en kuvøse udlånt af fødeafdelingen på Odense Universitetshospital.

Da kongepingvinungens forældre ikke længere er i Odense, må dyrepasserne nu håndfodre det lille dyr med blendede sild, krill og vitaminer. Men det lille kræ bliver dog ikke ved med at være ensom.

Om tre uger får Odense Zoo ti kongepingviner fra Sea World i USA, og så skal ungen integreres i den nye flok.

Følg livet i pingvinanlægget i Odense Zoo via webcam på Fyn.dk

 

Oversigt

    Oversigt